Katsaus vuoteen 2021

Vuosi alkaa olla takanapäin ja voin tuntea kiitollisuutta monista asioista, joita olemme oppineet. Pienellä porukalla yritystä käynnistettäessä pääsee kokeilemaan ja kehittämään aivan kaiken, mitä yrityksen toiminnassa tarvitaan. Jokainen asia pitää joko tehdä omin pikku kätösin, tai jos käyttää palveluja tarjoavia yrityksiä, pitää kuitenkin ymmärtää sen verran, että tietää mitä tilaa ja osaa vertailla tarjouksia.

Olemme halunneet rakentaa yrityksen toiminnot kestävälle ja laajennettavalle IT-pohjalle heti alkuun. Hubspot myynnin ja kontaktoinnin hallintaan, Hootsuite somea varten, Google Workspace yrityksen toimistosoftaksi ja identiteetin hallintaan. AWS tekniseksi taustajärjestelmäksi, Procountor taloushallintaan, Teamtailor rekrytointiin, Zulip kommunikointiin ja Asana projektinhallintaan. Meillä on pyrkimys integroida kaikki nämä ja enemmän toimivaksi kokonaisuudeksi. Olisimme pärjänneet vähemmilläkin näin alussa, meillä on vasta 4 henkilöstön jäsentä. Halusimme kuitenkin rakentaa kaiken niin, ettei infrastruktuurimme tulevaisuudessa rajoita meitä autotallifirman toimintatapoihin.

Erilaisten asioiden tekeminen huolella edellyttää panostusta toimintatapojen ja peruslinjausten vaatimiin rakenteisiin. Lukuisten erilaisten toimintatapojen tukeminen vaatii useiden tukipilareiden rakentamista samaan aikaan. Tämä ei, yllättävää kyllä, ole kovin ketterää. Fokusointi antaa mahdollisuuden rakentaa pari pilaria kerrallaan, jolloin ne saadaan nopeasti valmiiksi ja tukemaan liiketoimintaa. Uskomme Väläyksen peruslinjausten olevan hyvällä pohjalla. Niistä on toisinaan poikettu tavoitteena hyödyntää jotain hetkellistä tilannetta. Yleensä jälkeenpäin olemme kuitenkin todenneet että linjalla pysyminen olisi ehkä kannattanut. 

Minulle on ollut innostavaa työskennellä Väläysläisten kanssa. Minä, Juho, Aino ja Ali olemme työskennelleet innostuneesti, toisiamme kuunnellen ja samalla itsenäisesti. Maailman tilanne on tehnyt etätyöstä arkipäivää, mutta viikoittaiset tapaamisemme ovat mukavasti ankkuroineet olemistamme. Tiedän, miten mökkihöperöksi itse olisin tullut, jollen keskiviikkoisin olisi suunnannut Triplaan. 

Triplasta onkin sanottava, että olemme olleet tyytyväisiä toimipisteemme valintaan. Pasilaan pääsee helposti kaikkialta, myös Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Triplan palvelutarjonta, esimerkiksi lounasravintoloiden suhteen, on erinomainen. Joustavat työtilat ovat myös sopineet kasvavalle yritykselle hyvin.

Taloudellisesti näyttäisi siltä, että vuodesta tulee niukasti voitollinen. Maailman tilanne on tehnyt vuodesta kaikille haasteellisen ja olemme juuri perustettu yritys. Olemme siis tulokseemme erittäin tyytyväisiä. Olemme tehneet paljon työtä ja perusinvestointeja, joille rakennamme tulevia vuosia. Seuraavaksi katseemme kääntyykin rekrytointiin – wink wink kaikille tutuille (ja tuntemattomille) osaajille, ottakaapa yhteyttä!

Näihin tunnelmiin kisapaikalta. Toivotan kaikille tutuille, yhteistyökumppaneille ja muille blogin lukijoille oikein hyvää loppuvuotta!