Ensimmäinen!

Internet on oma kulttuurinsa, jonka sisällä on alakulttuureja ja erilaisia virtauksia. Sillä on myös oma kulttuurillinen rikkaus ja perintö. Niinpä katsoin asialliseksi otsikoida kirjoitukseni näin — onhan aina uuden foorumin auetessa tapana kilpailla siitä, kenen postaus ehtii ensimmäiseksi. Oma hupaisuutensa liittyy myös niihin toisiin ja kolmansiin postauksiin ja kommentteihin jotka on otsikoitu ”Ensimmäinen!”

Tässä mielessä moni meistä voi, toivottavasti ylpeydellä, todeta olevansa aito digimaailman kansalainen. Internetin kulttuuri on meille tuttua, tunnistamme esimerkiksi huijausviestin yhdellä silmäyksellä. Aivan kuin syntyperäinen asukas tunnistaa ulkopaikkakuntalaisen tai turistin.

Tämä näppituntuma on sitä samaa hiljaista tietoa, joka minkä tahansa alan ammattilaiselle kehittyy vuosien mittaan — mitä eri puulajeista kannattaa veistää, mitä auton epänormaali haju tarkoittaa, tai miten eri teknologioita kannattaa hyödyntää pilvipalvelun backend-järjestelmän rajapinnassa.

Meillä Väläyksellä on näppituntuma IT-asioihin. Ottakeepa siis vuan yhteyttä jos tulee jotain, mikä IT-hankkeissa askarruttaa.